Historie van UV Gel

Gepubliceerd op 5 juni 2024 om 18:59

Historie van UV Gel

 

De traditionele UV gel werd geïntroduceerd in de jaren tachtig. I de jaren negentig werden de producten populairder door een betere hechting. Deze traditionele UV gel kan niet worden afgeweekt met vloeistoffen zoals aceton en moeten dus worden afgevijld. Dit gebeurde vaak door ongetrainde nagelstylisten en veroorzaakte veel schade aan de natuurlijke nagel. Dat was een van de redenen dat er vaak toch gekozen werd voor een product wat wel was af te weken (zoals o.a. acryl).

 

Eind jaren negentig

 

Het gevolg was dat er toen er “soft gel” of een “soak-off gel” op de markt kwam. Deze werden geïntroduceerd als “organic” en veilig voor de natuurlijke nagel. Met de wetenschap dat er veel schade berokkend werd door verkeerd aanbrengen of afhalen van acryl/gel nagels was de nieuwe trend gezet.

 

Hoe Sterk?

 

Soak-off gel was in die tijd niet sterk genoeg om een verlenging te maken. Maar een natural overlay, versteviging van de natuurlijke nagel was mogelijk. De voorbereiding van de natuurlijke nagel was ook met een veel lagere grit vijl. Het grote voordeel was dat het afgeweekt kon worden, dus minder vijlen..

Minder kans op beschadigingen! Het product was “zachter” en de extra flexibiliteit gaf een betere hechting.

 

Sinds de opkomst van kleuren acrylpoeders werden er ook snel kleuren gels op de markt gebracht. De eerste kleuren gels waren niet kleurvast en de pigmenten waren zo sterk dat de gels niet sterk genoeg waren. Er moest gewerkt worden met clear gel, zowel eronder als over de meerdere dunne lagen kleurengels heen. “Dikke” nagels waren het resultaat.

 

2005

 

Rond dit jaar werd het punt bereikt dat de kleurengels sterk genoeg waren om er een kunstnagel mee te maken zonder hulp van de cleargels. Een dikke samenstelling, als cleargel, aan te brengen met een penseel. Afweken duurde 20-30 minuten.

 

NU!!

 

Vandaag de dag hebben we een echt goede nagellak vervangend product. COLOUR GLOSS SOAK-OFF GEL in een flesje! Een dunne samenstelling dat aanbrengt als een nagellak en zo sterk is als een gel. De laatste technologie dat er voor zorgt dat uitharden nog maar 30 seconden duurt in de ARTISTIC PRO36 LED LAMP, 2 minuten in een UV reguliere lamp. Voor het eerst in jaren komen de “natuurlijke” nagelklanten na 2 weken weer terug in de salon voor een nieuwe behandeling. Beschadigingen aan de natuurlijke nagel behoren tot het verleden. COLOUR GLOSS SOAK OFF GEL is af te weken in 10 minuten met ARTISTIC NAIL PRODUCT REMOVER. Deze nieuwe technologie garandeert 2 tot 3 weken nagels zonder loslaten, dof worden of slijtage aan de voorkant.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.